Nature Lab: Innovasjon for Bærekraft

Skrevet av: Luisa Arango

|

|

Tid å lese min

Vår Trestegs Reise mot en Grønnere Fremtid.

 

I kjernen av merket vårt ligger en dyp forpliktelse til bærekraft. Vi snakker ikke bare om det; vi gjør det gjennom Nature Lab. Nature Lab er vår egen "sandkasse" der vi eksperimenterer, tester og setter i verk banebrytende ideer for en grønnere fremtid. Vi er her for å ta for oss presserende bærekraftproblemer, en løsning av gangen, på en måte alle kan forstå. La oss sette i gang!


Mål med Nature Lab


Utforsk & Innover: Reisen starter med kreativ brainstorming og praktisk utvikling. Vi er nysgjerrige av natur og alltid på jakt etter meningsfylte løsninger for planeten vår.


Test & Forfin: Før vi lanserer noe, tester vi innovasjonene i virkelige forhold. Dette er viktig for å justere og forbedre ideene våre for maksimal effekt.


Sett i Verk Suksess: De beste ideene blir en del av produktene våre, prosessene eller materialene. Slik gjør vi ord om til handling.

Fase 1 - Eksperimentering

Vår reise mot bærekraft starter her, i denne aller første fasen, der vi evaluerer og prioriterer ideer med mål om å takle bærekraftutfordringer i vår bransje. Det begynner med en brainstormingsprosess der alle ideer blir vurdert, uansett hvor "ute av boksen" de kan være. Mens noen av disse nyskapende konseptene går videre til testing og kanskje til og med implementering, kan andre ideer forbli som teoretiske muligheter. Vi er ikke redd for å feile i denne fasen; hvert forsøk gir oss verdifull innsikt som hjelper oss å finjustere vår tilnærming til bærekraft.

 

Eksperimenter under utvikling:

  • Vanntetting med bivoks og naturlige fibre
  • Fiskeskinn
  • Enkomponent/Norsk enkomponent
  • Norske ull 3D-strikkede sko
  • Flereiers barnestøvel med indre sokk
  • Vanntetting med naturlige fibre og klar overflate
  • Skøyter uten støvler
  • Skumfôr av tang
  • Utbyttbar yttersåle/såleenhet
  • Gummidypp vanntetter
Norske ull 3D-strikkede sko
Norske ull 3D-strikkede sko

Fase 2 - Beta-testing & Pilotproduksjon.

I denne fasen går vi fra idéer til handling ved å gi liv til utvalgte innovasjoner gjennom praktiske tester og småskala pilotproduksjoner. Her møter teori praksis. Vi produserer prototyper og kjører testserier, samtidig som vi samler uvurderlig tilbakemelding fra virkelige brukerscenarier. Denne tilbakemeldingen kan spenne fra laboratorietester av materialbestandighet til feltprøver under ekte forhold. Dette gir oss en unik mulighet til å måle en idés gjennomførbarhet, potensiell påvirkning og aksept i markedet. Den samlede innsikten danner et solid grunnlag for å avgjøre om vi skal skalere opp en idé eller finjustere den.

 

Pilotprosjekter under utvikling:

  • Testing av farge på bestilling
  • Forproduksjon av tøfler i Norsk Ull
  • Vannavstøting av naturlige stoffer
Testing av farge på bestilling
Testing av farge på bestilling

Fase 3 - Implementering

Dette er stadiet hvor all vår harde jobbing bærer frukt. De mest lovende eksperimentene fra tidligere faser utvikler seg til faktiske produkter, viktige prosesser eller banebrytende materialer. Det er her innovasjon og bærekraft smelter sammen for å skape virkelig innvirkning.

 

I denne endelige fasen skjerpes vårt fokus på skalering og integrering. Prototyper finjusteres og evalueres for masseproduksjon. Det handler ikke bare om å skape noe nytt; det handler om å sørge for at det kan produseres bærekraftig i stor skala, og tilby langvarig verdi for både våre kunder og planeten.

komponentreduksjon: Stavern Fra 31 komponenter til bare 11
komponentreduksjon: Stavern Fra 31 komponenter til bare 11

Eksisterende produkter:

Disse er ferdige produkter som har gått gjennom alle våre faser av utvikling og testing. For eksempel, "Lofoten i norsk grå trønder ull" og "Lofoten i norsk cream white ull" er produkter som er et levende bevis på vår forpliktelse til bærekraftige materialer og design.

Prosesser:

Dette refererer til de interne metodene vi bruker for å gjøre produksjonen mer effektiv og bærekraftig. For eksempel reduserer vi antall komponenter i våre produkter og bruker hamp i overdeler for å minimere avfall og ressursbruk.

Materialer:

Her snakker vi om de banebrytende materialene vi utvikler eller anvender, som membranfri vanntetting (PU-overdel) og resirkulert polyester. Disse materialene representerer våre kontinuerlige anstrengelser for å innovere i retning av mer bærekraftige alternativer i vår bransje.

Nature Lab er ikke bare et løfte; det er en stadig utviklende reise. Gjennom kontinuerlig utforskning, grundig testing og vellykket implementering, strever vi etter ingenting mindre enn transformerende endring i bransjen vår.

 

Bli med oss på denne spennende reisen, der vi utfordrer det etablerte og setter nye standarder for bærekraft. Det handler ikke bare om hva vi sier, men om hva vi gjør. Og vi gjør det, en innovasjon om gangen.