Bærekraft

Vi må presisere at vi ikke er et bærekraftig skomerke idag. Og inntil verden omfavner en sirkulær modell på skohandel vet vi ikke om noen bør kalle seg det heller. Vi har derimot en ambisjon om å gjøre alt vi kan for å utvikle Kastel til å bli et skomerke som ikke tar fra planeten mer enn den gir tilbake.

En bærekraftig løsning kommer først når vi produsenter, forhandlere og sluttbrukere alle jobber sammen mot en langsiktig løsning. Og denne reisen må starte med åpenhet og ærlighet. Derfor er dette det første steget vi tar og ønsker å dele hele vår bærekraftige reise på godt og vondt fordi vi klarer ikke å ta den alene.

For oss er ikke halvhjerta forsøk gode nok. Å bytte ut materialer til mer bærekraftige alternativer er IKKE en løsning. Men det er et lite steg i på veien. Vi har derfor delt opp vår reise i noen kortsiktige og langsiktige mål.

Våre bærekraftige mål er følgende:

1. Vi skal først minimere antall komponenter på skoene våre. Ved å redusere antallet komponenter vil vi redusere både forbruk og svinn. Dette reduserer også antall fabrikker og underleverandører vi må oppfølge da etiske arbeidsforhold også er viktig for oss.

2. Vi skal bytte ut alle syntetiske materialer med naturlige alternativer for å redusere vår avhengighet av petroleumsbaserte materialer. Dette er en del av vår filosofi av at naturlige problemer best løses med naturlige løsninger. Varme, kulde, fukt og lukt er alle naturlige problemer som naturen allerede har løsninger på, og det er der vi skal finne de.

3. Vi skal ila. 5 år utvikle sko som gjør det fullt mulig å bytte, oppgradere eller returnere deler eller hele skoen i en fullstendig sirkulær modell slik naturen hadde ønsket det.

Vi investerer i ny teknologi og naturlige råvarer. Vi tror bærekraftige alternativer som norsk ull, hamp og bievoks vil bli veldig viktige råvarer for oss fremover.


Vil du følge utviklingen vår, sjekk hashtaggen #KastelNatureLab på instagram. Vi kommer til å dele hele vår reise.

Nature Lab Modeller