Norsk ull på sitt beste

Skrevet av: Luisa Arango

|

|

Tid å lese min

Det er på tide å slutte å kjempe mot naturen og begynne å lytte til den!

Grå Trønder Batch nr. 2 er vår første store satsning på å lage og selge sko på en ny og bedre måte. Etter den overveldende responsen på vår første produksjon av sko i Grå Trønder ull i 2020, innså vi at vi måtte utfordre vår egen bransje enda mer. Vi har flyttet produksjonen til Europa og åpnet for forhåndsbestilling.

Mens vi gjorde forskning på norsk ull for å finne den beste ullen å lage sko med kom vi over en historie som rørte oss dypt.

I 1992 trodde alle at Grå Trønder sauen var helt utryddet da siste flokk ble oppdaget på en slaktebil vei til slakteren. De 50 siste sauene ble reddet og har idag blitt til 2000 takket være en iherdig innsats av noen ildsjeler av norske sauebønder.

Grå Trønder-ull er både myk, slitesterk og kommer i en vakker, naturlig gråfarge uten tilsetning av fargestoffer.

Det er en varm nyanse som går rett fra sauen til skoen. Vi tror at ved å bruke dette unike materialet, kan vi tilby bærekraftige og høykvalitets sneakers som du vil elske. Vårt engasjement for håndverk og oppmerksomhet på detaljer har som mål å hedre hvor spesiell Grå Trønder-ulla er.

Ullen vi har brukt i vår produksjon kommer fra en og samme saueflokk fra Torjul gård på Tingvoll ved sauebonde Kristin Sørheim.

Den har deretter blitt spunnet til garn av Hillesvåg Ullvarefabrikk og vevd hos Krivi Veveri på Tingvoll. Dette er generasjoner med norsk kompetanse på sitt beste!

Våre limited-edition Lofoten Grå Trønder sneakers er laget i en fabrikk med en arv som strekker seg tilbake til 1935.

Etablert i 1996, fabrikken sysselsetter 68 dyktige arbeidere og produserer omtrent 450 par sko daglig, spesialisert i ulike konstruksjoner, inkludert vanntette sko og støvler. Fabrikken er dedikert til å redusere sin miljøpåvirkning ved å generere 30% av sin elektrisitet fra solcellepaneler, overgang til elektriske kjøretøy og etablering av et økopunkt for resirkulering.

Endelig er ventetiden over, og du kan nå bestille dine egne Grå Trønder sneakers! Disse skoene er virkelig en unik opplevelse for alle som setter pris på kvalitet og bærekraft. Grå Trønder Batch nr. 2 er resultatet av grundig forskning og utvikling, og vi er stolte av å kunne tilby disse skoene til våre kunder.

Luisa Arango

Head of Marketing and E-commerce